Дори и мафиотите имат сърце.  Властите откриха таен дневник, според

...
Дори и мафиотите имат сърце.  Властите откриха таен дневник, според
Коментари Харесай

Дори и мафиотите имат сърце: Последният бос на Коза Ностра следил дъщеря си

Дори и мафиотите имат сърце.  Властите откриха скришен дневник, съгласно който най-смъртоносният мафиотски дезертьор Матео Месина Денаро е преследвал очуждената си щерка. В него той написа какъв брой копнее за наследницата си и по какъв начин неналичието й го изтезава.

Матео Месина Денаро бяга от управляващите в продължение на 30 години.  След ареста му предишния януари и гибелта му от рак в пандиза през септември, полицията откри подреден ръкописен дневник.

„ Като татко бях измъчван от ориста. Съдбата ме пожертва за други цели “, написа той в дневник от 2014 година, адресиран до щерка си. „ Твоето неявяване ме унищожава “.

Емоционалната страна на индивида, разказан като последния кръстник на Коза Ностра в Сицилия, контрастира бомбените офанзиви и 50-ге убийства, които се свързват с него

Зверствата включват двама магистрати и 12-годишния наследник на осведомител, който е удушен и разперен в киселина.

Три години откакто се укрива през 1993 година, Месина Денаро поддържа загадка връзка със сицилианка Франка Аланя. Дъщерята му живее с майката на Денаро, до момента в който Аланя не я реалокира, когато е на 16 години, с цел да я държи надалеч от мафията. Това разгневявава семейство Денаро.

Дебнещ в родния си град, Кастелветрано, тъкмо под носа на полицията, която го търси, Месина Денаро вижда за първи път щерка си през 2016 година Тогава тя е на 19. Той забелязвай сините й очи, до момента в който минаваше около нея в кола с майка си.

Рискувайки да бъде хванат, той ги последва в колата си и следи по какъв начин дамите стопират и Лоренца излиза, с цел да приказва с другар

Използвайки жанр в дневника си, сходен на отчет от полицейско наблюдаване, Месина Денаро разказва по какъв начин е паркирал на 30 метра.

„ Инстинктивно излязох от колата, с цел да дойда и да мина около теб “, написа той. „ Исках да усетя миризмата ти. Бях на метър от теб. Ако бях протегнал ръката си, щях да те докосна. “

След като щерка му не схваща кой е той, Месина Денаро написа:

„ Кръвта не вика за теб “, само че той твърди, че към момента е изумен от срещата. „ Бях до теб за миг. Не желаех да умра, без да те познавам. Сега мога да умра умерено. “

Месина Денаро обаче очевидно беше сърдит на Франка Аланя поради решението й да дистанцира щерка им от фамилията му

„ Аз я изтрих от паметта си, тя към този момент не съществува за мен. “, споделя той.

В различен запис в дневника си той показва оскърбление към Лоренца, когато схваща, че момичето е споделило с преподавател, че „ ненавижда фамилната си връзка с мафията “.

  „ Имаш гени от майка си. Ти си изменник и некоректен като нея “, написа той през 2014 година

Джовани Бианкони е индивидът, който разгласява фрагментите от дневника в италианския ежедневник Corriere della Sera.

„ Този дневник демонстрира какъв брой огромно его е Месина Денаро. Това, което не знаем, е дали в миналото е изпращал тези записи от дневника на Лоренца. “

Когато полицията арестува Месина Денаро предходната година, Лоренца се отхвърли от решението си да стои надалеч от татко си и го посети в пандиза

Това се случи тъкмо преди той да почине от рак на дебелото черво. След първата им среща лице в лице те наподобява се сдобриха. Тя по-късно смени фамилното си име по майчина линия Алана с Месина Денаро.

„ Не знаем за какво е трансформирала името си. Но една от аргументите може да е икономическа, защото фамилията на Месина Денаро може да има достъп до благосъстоянието на починалия необут “, сподели Бианкони.

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР